AFYONKARAHİSAR ÇOBANLAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

 

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

 

1- Ders dışı eğitim çalışmaları (egzersiz çalışmaları) ile ilgili iş ve işlemler okullarımızca MEB’nın 2010/49 sayılı Genelgesine ve 03/09/2013 tarihli MEB ‘nın Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları Açıklaması(Dikkat Edilecek Hususlar) yazısına göre yapılacaktır.

2-Ders dışı eğitim çalışmaları Eylül-2016 ve Haziran 2017 aylarını kapsamayacaktır. 2016 Ekim ayı itibariyle başlayacaktır (01 Ekim 2016- 31 Mayıs 2017 tarihleri arası)

3-Ders dışı eğitim çalışmaları planlanırken (çalışmalar ders harici okul çıkışı  veya hafta sonları yapılacağından dolayı)mümkün mertebe sınavlara girecek olan 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerine öncelik verilmeyecek, alt sınıflardan öğrencilere öncelik verilecek,taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilere zaman kısıtlaması nedeniyle öncelik verilmeyecektir.

4- Ders dışı eğitim çalışmaları öğle arası, normal ders saati veya boş ders saatlerinde yapılmayacak,plandaki zaman çizelgesine uyulacak.

5-Pansiyonda barınan öğrencilerle ve mekan olarak pansiyonda yapılan ders dışı eğitim çalışmalarında kesinlikle öğrencilerin yemek,etüd gibi zamanlarında çalışma yapılmayacak,öğrencilerin boş oldukları zamanlarda,özellikle hafta sonları değerlendirilecektir.

6-Ders dışı eğitim çalışması yanında belletmenlik görevi ve kurs görevi olan öğretmenlerin bu görevleri farklı zamanda yapması ve çakışma olmaması için kurumlarla koordinasyondan öğretmenin kendisi ve okul müdürü sorumludur.

7-Herhangi bir sebepten dolayı yapılamayan egzersiz çalışması için ilgili öğretmenin mazeretini bildiren dilekçeyle başvurması halinde; aynı hafta içinde , uygun zaman olması şartıyla çalışma telafi edilebilir.Öğretmenin fiilen çalışma yapması halinde telafi çalışmasına ekders ücreti ödenecektir.Ancak telafi çalışması için mutlaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onay alınacaktır.

8-Değişik nedenlerden dolayı yıl içinde Ders dışı eğitim çalışmalarının yeri veya zamanı, günü, saati değiştiği takdirde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yeniden onay alınacaktır.Aksi halde  onay iptal edilecektir.

 9-Okulda, ders dışı eğitim çalışmasında görevli her öğretmen için ayrı ayrı egzersiz ders defteri tutulacak ve plana göre günlük çalışmalar deftere işlenecektir.

10-Yıl içi ve yıl sonunda  ders dışı eğitim çalışmaları ile ilgili mutlaka faaliyet yapılacak,yıl sonunda okul müdürlüğüne ders dışı eğitim çalışmaları ile ilgili  rapor sunulacak ve yıl sonunda okul ders dışı eğitim çalışmaları ve yapılan faaliyetler hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne raporda sunulacaktır.

11-Bütünlük arz etmesi bakımından okulda ders dışı eğitim çalışmasında görevli her öğretmen için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylar toplu alınacak, onay için evrakları okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı bizzat getirecektir.

12-Ders dışı eğitim çalışmalarının ilgili mevzuata göre yapılmasından ve denetlenmesinden 1. derecede okul müdürü sorumludur.Ayrıca çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce de denetlenecektir.

 

İŞLEM BASAMAKLARI:

1-Öncelikle okul müdürü; ders dışı eğitim çalışmalarından İzcilik, Beden Eğitimi ve Spor Çalışmaları, Halk Oyunları, Güzel Sanatlar ve Bilim Olimpiyatları ve Proje çalışmaları etkinliklerinden hangilerini uygulayacağını belirleyecek.

2-Seçilen etkinlik alanlarıyla ilgili olarak okulun yıllık toplam ders yükünün % 6’sını geçmeyecek şekilde ders dışı eğitim çalışmaları okul öğretmenlerinden isteyenlere  verilecek.

3-Tüm öğretmenlere ait ders dışı eğitim çalışması belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne onay için toplu olarak getirilecek.Onay için üst yazı ekindeki belgeler gereklidir.

4-Çalışmalar 01 Ekim 2016- 31 Mayıs 2017 tarihleri arasını kapsayacaktır.

 

 

 EKLER İÇİN TIKLAYINIZ...

Ekler:1- Ders Dışı Eğitim Çalışması Resmi Yazı Örneği

          2-Ders Yükü Hesaplama Tablosu

          3-Veli İzin Dilekçesi Örneği

          4-Öğrenci Listesi

          5- 2010/49 sayılı Genelge

 

          6-03/09/2013 tarihli MEB Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları Açıklaması yazısı

Hükümet Konağı 3. Kat Çobanlar /AFYONKARAHİSAR - 2722612523

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.